Algebra

98
LEKTIONER
Enebyskolan

Här kan du som läser Matematik på högstadiet få hjälp att lyckas bättre i din kurs. Vår kurs till Högstadiet är just nu under utveckling (beta) men du som har konto hos oss kommer ändå åt genomgångarna.

Du har ej tillgång till denna kurs.

Logga in först och/eller kontakta ansvarig lärare för en kopplingskod till just denna kursen.

Den här kursen är under utveckling. Under  tidig höst 2015 hittar du här en kurs som innehåller delar av det material som vi kommer att lägga ut.

Så fungerar Matten till Högstadiet

I den här kursen får du som läser matematik på högstadiet ett heltäckande stöd med pedagogiska videos och övningar. Kursen innehåller videos, övningar och tillhörande texter som du kan ta del av i din egen takt när du vill och så ofta du behöver.

De olika kapitlen i kursen är:

  • Taluppfattning och Aritmetik (Regler och begrepp om att räkna med tal).
  • Algebra
  • Funktioner (Koordinater, Koordinataxlar, Grafer och funktionslära).
  • Geometri.
  • Sannolikhetslära och Statistik.
  • Genomgångar av gamla nationella prov.

Om Matematikvideo.se

Matematikvideo.se är ett effektivt sätta att få mattehjälp direkt när du studerar matematik på gymnasienivå. Här får du all hjälp du behöver för att lyckas. Vi hjälper till längs vägen, men det är du som gör jobbet. Du väljer i vilket tempo du vill plugga, och på vilket sätt du lär dig matte mest effektivt. Så får du bästa möjliga resultat.

Hos oss hittar du förklarande och tydliga videos, övningsuppgifter och kan ställa frågor i kommentarer och i vårt forum. Varje video är kort (6-9 minuter) och superpedagogisk. Du kan se dem när du vill och hur många gånger som helst.

Efter att ha sett en video testar du dina nya kunskaper genom att lösa ett par uppgifter. Du samlar poäng, och alla dina resultat sparas. Du kan jämföra dina resultat med dig själv och dina kompisar (om du vill). Du sätter upp mål och ser din utveckling. Vad har jag klarat? Vad bör jag träna mer på? Siffror och former presenterar dina framsteg på ett lättöverskådligt sätt, och alla dina resultat sparas.

Läs mer om oss

Relevanta länkar