Förälder

Tidseffektiv och professionell hjälp att lyckas med Matematiken och Fysiken

Allt tillgängligt online!

foralder--barn

Vår erfarenhet säger att många föräldrar tycker att det inte är helt lätt att hjälpa sina barn med studierna. Särskilt inte i Matematik och Fysik. Svårigheten ligger bland annat i att inte hinna, inte kunna varken förklara eller förstå och ibland i relationella svårigheter.

Vi är en tjänst som vill vara ett stöd och hjälp under en kortare eller längre tid, för den som pluggar matematik eller fysik. Vi tror att vår tjänst hjälper till att komma framåt i studierna. Våra genomgångar ger hjälp att förstå kursens innehåll. Texterna fördjupar videons innehåll och våra övningsuppgifter till varje lektion ger möjlighet att omvandla det som just presenterat till egen kunskap.

Vi som utvecklar tjänstens innehåll är legitimerade och erfarna gymnasielärare. Allt utgår från våra erfarenheter med arbetet med elever och är tydligt kopplat till kursernas centrala innehåll. Allt är tillgängligt online. Du kan använda tjänsten när och var som helst och så ofta du behöver. Så här fungerar detta hos oss:

  • Lär dig med hjälp av över 500 videos – Varje video är kort och superpedagogisk. Du kan se dem när och var du vill och hur många gånger som helst.
  • Testa kunskaper och lär dig samtidigt – Efter att du har sett videon kan du testa dina nya kunskaper med våra självrättande övningsuppgifter. Alla uppgifter innehåller förklaringar och vägledning så att du förstår lösningen.
  • Heltäckande för din kurs, slipp leta efter videos själv på Youtube. Träning inför nationella prov och högskoleprovets matematik.

Se alla kurser och deras innehåll här.

Vad får man tillgång till?

Om du beställer ett konto hos oss så får du tillgång till HögstadietMatematik 1-5Högskoleprovet och Fysik 1. Dessa lektioner ger ett heltäckande stöd för att klara av det centrala innehållet i varje kurs. Då du får tillgång till alla kurser, kan du enkelt repetera avsnitt från kurser du redan läst, men kanske glömt lite av.

Prova Premium för 9 kr

Vilka är vi?

mv_simon_o_david

Vi som driver den här sidan heter Simon Rybrand och David Karp. Simon är legitimerad lärare i matematik och pedagogik.  David är utbildad systemutvecklare och ser till att sidan, konton och betalningar fungerar.

Kontakta oss för mer frågor här

Kika in på en lektion


I våra kurser är de fem första lektionerna helt gratis att testa så att du får en känsla för hur vår tjänst fungerar.
Se vår lektion om räta linjens ekvation.

Vanliga frågor om vår tjänst

Hur köper jag tjänsten till min son/dotter?

För att köpa ett konto till någon annan så är det enklast att registrera sitt konto via dennes e-postadress. Då skickas inloggningsuppgifter till kontot direkt till den person som skall använda kontot. Klicka då i att registrera kontot via e-post. Det går sedan att genomföra betalningen ändå fast man då väljer sitt eget kontokort. Obs! tänk på att om faktura väljs som betalningsmetod så skickas denna faktura till den e-postadress som väljs vid registrering.

Finns det föräldra-barn konto för 2 eller flera?

Om du är intresserad av ett konto där du som förälder kan följa ditt barn och ni tillsammans kan hjälpas åt med kursen så är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper er då att komma igång med ett sådan konto. Maila oss då på info@matematikvideo.se

Vilka kurser kan man få hjälp med här?

Beroende på vilket program som din son/dotter läser på så läser man nuförtiden olika kurser. Tidigare var kurserna indelade i Ma A-E där alla läste samma kurser men olika långt. Idag finns kurserna

  • Högstadiet – Innehåller stora delar av högstadiet men är fortfarande under utveckling och uppdateras löpande.
  • Ma 1a, 1b och 1c – Ingår alla i vår Matematik 1 kurs.
  • Ma 2a, 2b och 2c – Ingår alla i vår Matematik 2 kurs.
  • Ma3b och 3c – Ingår alla i vår Matematik 3 kurs.
  • Ma 4 – Matematik 4 hos oss.
  • Ma 5 – Matematik 5 hos oss.

Alla dessa kurser finns inom vår tjänst, om man köper ett konto får man tillgång till alla kurser hos oss.

Vilka ligger bakom den här tjänsten?

Vi som driver den här sidan heter Simon Rybrand och David Karp. Simon är legitimerad lärare i matematik och pedagogik. Simon har även jobbat som gymnasielärare sedan 2004 och gör så fortfarande två dagar i veckan där han undervisar i Matematik 1 – 5 och Matematik A – E. David är utbildad systemutvecklare och ser till att sidan, konton och betalningar fungerar. Vi tar även in extern hjälp vid uppgiftskonstruktion av utbildade matematiklärare. Läs mer om oss här.

Vad kostar Matematikvideo.se?

Matematikvideo är en prenumerationstjänst där ni för Matematikvideo Premium betalar 89 kr/mån. Om det är första gången ni provar tjänsten har vi ett proverbjudande som gäller i 7 dagar. Ni kan när som helst välja att avsluta prenumerationen utan någon bindningstid. Vi har även erbjudanden utan prenumeration där man betalar för sex eller tolv månader direkt. Dessa väljs i betalningsprocessen.

Våra kurser

Ta hjälp av våra pedagogiska videos, övningar och diskussioner för att lyckas bättre med din mattekurs.