Nyheter inför högskoleprovet 2017 i vår kurs – Matematikvideo

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Nyheter inför högskoleprovet 2017 i vår kurs

2017-10-04 Av Simon Rybrand 0 kommentarer

Vi har nu uppdaterat vår kurs inför högskoleprovet, där kan du plugga och öva inför matematikdelen på högskoleprovet. Alla matematikdelar från provet finns med i kursen och du får möjlighet att öva och gå tillbaka och repetera olika övningar. Vi ger naturligtvis bra och förklarande lösningar på uppgifterna.

I dagarna här lade vi också till ett helt nytt kapitel till kursen där vi fördjupar hur man löser typiska uppgifter om potenser och rotuttryck som ofta dyker upp på provet.

Högskoleprovet – så anmäler du dig

Högskoleprovet är den 21:a oktober 2017, anmälan stängde 1:a september så nu är det försent att anmäla sig men du kan absolut gå in och läsa på studera.nu om hur du anmäler dig till högskoleprovet i vår (2018). Något som inte är försent är att plugga järnet inför höstens högskoleprov om du är anmäld, kika på vår kurs högskoleprovet. Det är också viktigt att du vet vilka delar du ska plugga på och hur du övar upp din snabbhet på provet. Vill du vara ute i riktigt god tid så ska du börja plugga redan nu inför vårens prov, det kan faktiskt vara vägen för att komma in på din drömutbildning.

Tips inför att skriva prov

Det finns flera handfasta råd inför ett prov som faktiskt kan underlätta även om du kan tycka att det låter lite banalt. Det första tipset är ha med dig rätt saker så att du har allt tillgängligt och nära under provtiden.

  • Sen kommer vi till magen. Magen hänger ihop med hjärnan och hjärnan gör åt väldigt mycket energi. Finns det ingen energi i magen så har inte hjärnan något att ta av och kan på så sätt inte heller lösa några matteuppgifter. Det finns fler tips som förklaras mer utförligt här på bloggen i inlägget hjälp att lyckas på provet. Här får du tipsen i kortare version:
  • Ha ordning och med dig rätt saker till provet.
  • Ät bra frukost lunch, mellanmål innan provet, hjärnan löser problem bättre med energi.
  • Bli inte rädd om frågan ställs på ett annat sätt än vad du är van vid.
  • Försök förstå problemet och delarna i det.
  • Skapa en handlingsplan när du vet vad problemet är.
  • Kontrollera resultatet, gå igenom alla dina svar och se över så att du inte missat något.

Här har vi samlat alla blogginlägg vi har om högskoleprovet.

 

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Prova Premium i 7 dagar för 9 kr

Därefter 89 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: