Hello Matematik och Programmering (matematik och programmering)

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller
Matematik och Programmering

Hello Matematik och Programmering

Video

Video, text & övningsfrågor av: Simon Rybrand

I den här videon går vi igenom hur vår kurs i matematik och programmering fungerar och vad du kan förvänta dig att lära dig här. Vi presenterar kort varför vi har valt javascript och python som programmeringsspråk.

Vill du höja mattebetyget? Skaffa PREMIUM!


  • Över 600 videolektioner. Alla moment i din kurs.
  • Över 4000 övningsfrågor med förklaringar.
  • Genomgångar av gamla nationella prov.
  • Plugga i din takt. När du vill. Var du vill.
Ja, jag vill bli bättre med PREMIUM
Prova i 7 dagar för 9 kr.
Ingen bindningstid, avsluta när du vill.
4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5
4
Du måste vara inloggad för att rösta.
Loading...

Övning

2
FRÅGOR
Till den här lektionen finns det endast enkla kontrollfrågor och ingen programmeringsuppgift.
ANTAL FÖRSÖK
0
POÄNG
DINA
0
 
 
  • 1
  • 2
MEDELPOÄNG
ALLA
1

Text

I den här lektionen presenterar vi vår kurs i Matematik och programmering. Vi beskriver vad du lär dig i kursen och vad du kan förvänta dig av lektionerna.

Vad är programmering?

Man kan säga att när man programmerar så beskriver man för en dator hur den skall göra något. Programmeraren skriver sin kod i ett programmeringsspråk. Exempel på sådana språk kan vara Java, javascript, php, python eller C.

Det finns mängder av olika programmeringsspråk som passar olika bra för olika uppgifter. När man programmerar hemsidor så används ofta en kombination av php, html och javascript och när man gör appar används exempelvis Java, Objective-C eller en kombination av javascript och html. Det språk som används beror alltså mycket på vilken dator eller vilket operativsystem som programmet skall skrivas till.

När man har skrivit sitt programmeringsspråk så kan denna kod göras om till maskinkod. Det är denna kod som datorn förstår och det som ofta benämns som ”ettor” och ”nollor”. Det du kommer göra i den här kursen är att skriva kod som är mycket enklare att förstå än maskinkod, nämligen javascript eller Python.

Vad är javascript?

Javascript är ett programspråk som historiskt har skrivits för att göra webbsidor mer interaktiva. Det är ett språk som körs av klienten när du surfar. Dvs om du surfar med webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari så är det i webbläsaren som programspråket tolkas och körs.

Då webben och webbappar vuxit mycket de senaste åren så har programspråket vuxit mycket i popularitet och det används idag även på servrar (tex node.js) och för att bygga appar.

Vad är python?

Python är känt för sin simplistiska och eleganta programkod där indentering och mellanslag spelar roll för vad som programmet skall göra. Detta gör att måsvingar och parenteser kan utlämnas och koden blir mer ”ren”. Hos oss lär du dig Python 3 som är den senaste versionen av programmeringsspråket.

Kommentarer är inaktiverade. Logga in för att felrapportera.

Prova Premium i 7 dagar för 9 kr

Därefter 89 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: