FAQ - Matematik och våra kurser - Matematikvideo

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

FAQ - Matematik och våra kurser

Här samlar vi svar på vanliga frågor om våra kurser och frågor om matematik och matematikkurser.

Frågor:

Jag har svårt för matematik, hjälper detta mig?

Vilken som är den bästa metoden för inlärning varierar förstås mellan olika människor. Men många som har svårt för matematik annars brukar tycka att det är en stor hjälp med våra genomgångar, testuppgifter och övningar. Ofta brukar de som har lite svårare för matematik tycka att det är skönt att genomgångarna är tydliga, visuella och att man kan se om genomgångarna.

Kan jag få högt betyg med hjälp av era genomgångar?

Kurserna innehåller inte bara grundläggande genomgångar utan även många problemuppgifter och lösningar på högre betygsnivåer. Dessa kommer att vara till hjälp för dig som vill träna på att få högre betyg. Dock beror din möjlighet att lyckas att få höga betyg inte bara på våra genomgångar utan även din egen insats, hur mycket du tränar och på vilka uppgifter du tränar.

Hjälper ni till med att lösa problem och uppgifter?

Vi kan tyvärr inte hjälpa till med att lösa specifika problem eller uppgifter som besökare eller vår kunder har via e-post då det skulle vara svårt att hinna med. Om du som kund har frågor så är du varmt välkommen att använda vårt forum här där alla frågor är tillåtna och där vi siktar på att ha så högt i tak som möjligt!

Finns det genomgångar på alla områden till min kurs?

Varje kurs är heltäckande för alla de områden som ingår i gymnasiets matematikkurser. Innehållet i kurserna grundar sig på kursplanerna i matematik från skolverket och även från tidigare givna Nationella Prov i Matematik. Dessa är riktlinjer för vad som skall ingå i kurserna och MatematikVideos genomgångar är anpassade för detta. Detta gör också att våra kurser är bra träning inför nationella prov.

Hur långa är genomgångarna?

Det varierar en del hur lång varje genomgång är. De kortaste genomgångarna är mellan 3 – 5 minuter och de längsta över 20 minuter. Detta beror på hur mycket begrepp vi behöver gå igenom för att förstå ett matematiskt område i kursen. Tanken hos oss är att vi gärna delar upp genomgångarna för att det dels skall vara enklare att hitta en lösning på just det problem du letar svaret till och dels för att man lär sig mer om man inte blandar olika områden med varandra.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: