LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Han använder matematiken när han programmerar

2014-09-25 Av Simon Rybrand 0 kommentarer

Här på Matematikvideo har du säkerligen fått lyssna en hel del på Simon som gör videogenomgångarna. En person som kanske inte hörs lika mycket men som är minst lika viktig för att allt skall rulla på och fungera är David Karp. David är systemutvecklaren som har byggt hela den här sajten och vi tyckte att det var dags att ställa lite frågor till honom och höra efter vad han inspireras av och vad han egentligen tycker om ämnet matematik.

Vem är du?

Systemutvecklare och en av grundarna på Matematikvideo.se. Tvåbarnspappa och hobbysnickare. Son till en matematiklärare och gift med en sen 4 år.

Vilken utbildning har du?

Magisterexamen i datakommunikation.

Vad inspireras du av?

Personer som tänker utanför boxen, genomför sina idéer och vågar utmana etablerade områden. Just nu är jag ganska inspirerad av Elon Musk som står bakom elbilen Tesla.

Vilka delar i ditt jobb tycker du är allra roligast?

Att få jobba med en helt egen produkt och att den berör så många olika nivåer av tekniker och lösningar.

Vad tyckte du om ämnet matematik på gymnasiet?

Matte var ett av mina favoritämnen. Jag gillade logiken. Att det inte fanns en massa undantag och regler som t.ex. i språk.

Du har även läst matematik på högskola, vad tyckte du om det?

Steget från gymnasiematten var inte så stort som jag trott. Svårigheten låg mer i studieteknik och eget ansvarstagande. Parallellt fick vi också använda våra mattekunskaper i andra ämnen vilket var inspirerande.

Vilken användning har du av matematik i din yrkesutövning?

När man jobbar med programmering som jag gör så använder man matematik väldigt mycket. Programmeringen berör flera olika områden inom matematiken. Jag har gjort en hel del grafisk 3D-programmering. Då använder man sig av geometriska funktioner för att få olika saker på skärmen ska röra sig på ett trovärdigt sätt.

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Prova Premium gratis i 14 dagar

Därefter 99 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: